Joomla 3 Templates by Varsity Jacket UK

Att vara flicka – om min konstnärliga forskning

–Jag läser Författarskolans magisterkurs, Lunds universitet där jag i min konstnärliga forskning undersöker flickskapet och vad det innebär att vara flicka. Detta genom noveller och essäer, berättelser och reflektioner.

Varför väljer jag flickskapet i min forskning? Att vara flicka är rörigt och roligt och svårt och enkelt och det är väldigt mycket. Innebär mycket. Kräver mycket. Det är att vara en duktig flicka och en riktig flicka. Det är att inte vara duktig. Att försöka vara en riktig flicka men misslyckas. Att skämmas. Det är också att välja bort duktigheten. Att vara stolt över att inte vara en riktig flicka. Det är komplext – och det är det som fångar mitt intresse.

I mina berättelser och i min reflektion vill jag undersöka vad det innebär att vara flicka, vad som ingår i flickskapet och hur det kommer till uttryck. Jag vill också undersöka varför flickor och unga kvinnor är viktiga för mig som författare. För det är om flickor och unga kvinnor jag skriver. Noveller och prosafragment och utsnitt. Alltid om flickor och kvinnor.

Tanken är att undersökningen ska bli en samling noveller och essäer. Berättelser och reflektioner. Liknande min debutbok Det som får plats men ändå inte. Jag skriver inte samma manus en gång till. Jag använder bara samma litterära former. Det som finns inuti texterna är nytt.

Add comment


Security code
Refresh