Joomla 3 Templates by Varsity Jacket UK

Till mina låtsaskompisar – text om text


Jag skriver när jag hittar henne. Hon finns inte, jag vet det, finns inte i verkligheten men hon existerar. Finns i mina texter, existerar genom mina ord.
    Jag uppfinner henne. Ger henne namn och person och berättelse. Jag skriver fram henne. Hon kommer inte till mig, det är jag som hittar henne.
    Jag tror inte att de kommer till mig. Idéerna, berättelserna, personerna. Det är ingen som talar genom mig. Ingen som kommer in i min hjärna. Ingen som får eget liv utan mig. Det är jag som skapar.
    Jag hade en låtsaskompis. Hon hette Pimpo. Jag visste att hon inte fanns på riktigt. Att hon var min uppfinning. Jag sa: "Pimpo är min låtsaskompis." Jag trodde inte att hon fanns på riktigt. Hon kom inte till mig och ville få liv. Det var jag som hittade på henne.
    De fiktiva personerna är mina låtsaskompisar. Jag tycker om dem, jag vill dem väl, vill att de ska existera – men det är jag som har uppfunnit dem. Jag som gett dem liv. De finns inte och de finns.
    Det är därför jag skriver. Skriver berättelserna för att de ska finnas. Jag skriver för dem. Till dem. Till mina låtsaskompisar.

Add comment


Security code
Refresh

Comments   

0 #1 Henrik 2016-10-22 17:07
Ett intressant sätt att se på skrivandet och de fiktiva karaktärerna, eller låtsaskompisarn a om man så vill ;-)
Quote